Leesoffensief Lokaal: Zeeland

ZB Bibliotheek van Zeeland lanceerde op 22 september 2021 in samenwerking met de landelijke stichting De Schoolschrijver een leesoffensief op Zeeuwse basisscholen. De feestelijke aftrap van dit Zeeuwse leesoffensief was in aanwezigheid van de Veerse wethouder van cultuur Pieter Wisse en kinderboekenschrijver en Schoolschrijver Marlies Verhelst in ZB Middelburg.

Dit najaar zullen acht basisscholen uit Vlissingen, Oost-Souburg, Vrouwenpolder, Serooskerke en Middelburg starten met een lesprogramma van stichting De Schoolschrijver. Deze succesvolle programma’s rond lezen en schrijven duren een maand en worden afgesloten met een bezoek van kinderboekenschrijvers – de zogeheten Schoolschrijvers – als Marlies Verhelst, Chinouk Thijssen en Marco Kunst.

Ook leerkrachten aan de bak
Voorafgaand aan de start van de lesprogramma’s in Zeeland volgen de leerkrachten van de deelnemende basisscholen op 22 september een training over creatief schrijven en leesplezier van Schoolschrijver Marlies Verhelst. Marlies Verhelst is kinderboekenschrijver en sinds 2017 ook Schoolschrijver. Zij geeft regelmatig les op basisscholen, in bibliotheken en boekhandels.

Lees hier meer over het Leesoffensief Zeeland.