Leesoffensief Lokaal: Roermond

Van 24 februari en met juni 2021 zijn aan het Munsterplein in Roermond portretten te zien van acht bekende Roermondenaren die vertellen over de rol van lezen in hun leven. De campagne, die de naam ‘Ik lees…’ heeft, is een samenwerking tussen de Bibliotheek Bibliorura en We Are Roermond en heeft als doel mensen te inspireren meer te lezen.

De verhalen van de bekende Roermondenaren laten zien hoe divers ‘lezen’ kan zijn. En wat lezen voor verschillende mensen betekent: voor de een biedt lezen vooral plezier en ontspanning, voor de ander inspiratie en kennis. Zo vertelt zanger Big Benny hoeveel plezier hij en zijn kleinzoon hebben bij het voorlezen en blijkt burgemeester Rianne Donders een echte boekenwurm te zijn.

Ook bisschop Harrie Smeets, horecaondernemer Wim Cox, zangeres en actrice Suzan Seegers, schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters, ECI-directeur Joery Wilbers en hiphopartiest en dichter Brohlin Coumans hebben meegewerkt aan de portretreeks. De foto’s zijn gemaakt door Kim Roufs. Alle portretten zijn ook te zien op www.bibliorura.nl/iklees.

Leesoffensief Lokaal

De campagne is onderdeel van een leesoffensief waarmee de Bibliotheek Bibliorura samen met partners ervoor wil zorgen dat er een rijkere leescultuur ontstaat in Roermond en Roerdalen. Directeur-bestuurder Jeanine Deckers: “De bibliotheek fungeert graag als clubhuis voor het lezen, een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen toegang hebben tot een uitgebreide leescollectie en waar wordt gepraat over boeken. We willen zoveel mogelijk mensen aan het lezen krijgen, want lezen verrijkt niet alleen jezelf maar ook onze maatschappij.”